شیخ خزعل و انگلستان با قرارداد محرمانه دیگری در سال 1915 به تحکیم روابط خود پرداختند. در این قرارداد که همزمان بود با سال دوم جنگ جهانی اول، شیخ خزعل با دادن اطلاعاتی در رابطه با عثمانی، به همدستی با انگلیس می¬پرداخت.
شاه خواست با آنها ملاقات کند. وقتی به آنجا رفت صندلی گذاشتند در بیرون منتظر ماند. مرحوم علاء وزیر دربار و سهیلی وزیر امور خارجه بود. به شاه خیلی بد گذشت.
پارلمان و سیستم قانونگذاری در هر حکومت و رژیمی در جهان از یک یا چند نهاد تشکیل شده است که همراه با یکدیگر متکفل انجام وظایف قانونگذاری و نظارت عالیه بر اجرای قوانین در کشور هستند. در برخی از رژیمها یک مجلس و در برخی دیگر دو یا چند مجلس یا شورا به این امر مهم میپردازند.
ملکه دربار پهلوی نیز یکی از کانونهای قدرت دربار پهلوی بود که علاوه بر اختصاص بودجه کلان مالی و اعتباری در تعیین خط مشی ها و سیاستگذاری دولتی نیز نقش بسزایی داشت. این سمت در دوران فرح دیبا قدرت زیادی گرفت و دفتر ملکه پهلوی نفوذ زیادی در ارکان حکومتی داشت. در سند فوق تشکیلات درباری ملکه ثریا مشتمل بر 2 فصل از قبیل ملاقاتهای رسمی و خصوصی با افراد ، بازدید ...
حاکم با دیدن قحطی و حمله های مردم قحطی زده به خانه ی اغنیاء از ترس حمله به ارگ حکومتی، حکومت را به پیشکارش اسماعیل خان نوری واگذار و خود رهسپار تهران گردید...
محمدرضا پهلوی سلطنت خود را مدیون نیروهای متفقین می دانست و لذا بعد از رسیدن به سلطنت نهایت همکاری را با سران متفقین در ایران داشت. در این تصویر محمدرضا پهلوی سوار بر اتومبیل به همراه یک ژنرال آمریکایی در حال سان دیدن از نیروهای متفقین در ایران مشاهده می شود.
متن مصاحبه شاه به نیویورک تایمز درباره وضعیت بحرانی ایران در آستانه انقلاب اسلامی ، مصاحبه آیت الله خمینی با روزنامه دست راستی البیرق در لبنان و اعلامیه نامبرده ، اذعان شوروی به عدم دخالت درحوادث ایران ، تکذیب نمودن ملاقات سنجابی با شاه توسط کمیته حقوق بشر در ایران در مرکز پاریس ، اظهارات ویلیام کولبی رئیس سابق سازمان سیا در حمایت از شاه ایران در منطقه ...
۱۴اسفند۵۹، و در سالروز درگذشت دکتر محمد مصدق، ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور وقت در دانشگاه تهران به سخنرانی پرداخت. در این روز بنیصدر مدعی وجود شکنجه در زندانهای ایران شد. این سخنرانی که با اجتماع جمعی از هواداران او همراه بود، به میتینگی علیه مردم و یاران امام (ره) تبدیل شد. به گونهای که هواداران او به ضرب و شتم مردم، ایجاد اغتشاش و تخریب اموال عمومی ...
روابط مصدق و سردار سپه تا حدی تغییر و جای خود را به همکاری می دهد. چنانچه مصدق، خود نیز به این موضوع در کتاب خاطراتش اشاره و گفته بود: «در این دولت کماکان سردار سپه وزیر جنگ بود و در جلسات وزیران مرتباً شرکت میکرد و با من تماس میگرفت و میانه سرد پس از مراجعت من از تبریز به گرمی مبدل شده بود...»
مقبره پیر پالان دوز که در اصل متعلق به محمد عارف عباسی، از عرفای بزرگ قرن دهم هجری است این مقبره یکی از آثار باستانی و فرهنگی خراسان رضوی به شمار آورد که قدمت آن به دوران صفویه باز می گردد. تاریخ ساخت بنا مربوط به سال 985 قمری می باشد.
روزنامه خاطرات عین السلطنه که در حدود ده مجلد می باشد به جهات گوناگون در قیاس با سایر منابع هم ردیف خود وضعیت بهتری دارد. این منبع مهم تاریخ معاصر ایران مالامال از اطلاعات عصری است، هم از اخبار و وقایع کشوری، دولت و دربار و ولایات، امور دیوانی و ملکی و مدنی، هم حاوی دانستنیهایی که در کتب و مآخذ دیگر دیده نمیشود.
"ماری (لیدی) شیل" به نکته ای عجیب ولی در عین حال واقعی در رابطه با بیماری وبا در تبریز اشاره می کند. ایشان در خاطراتش می نویسد که به هنگام شیوع وبا موقعیت جالبی برای زن های طبقه ی اعیان تبریز به وجود می آید....
رضاخان در مدت زمانی که در بریگارد قزاق مشغول به خدمت بوده است؛ مدتی را در فراشخانه دربار سلطنتی فعالیت می نمودو به میزان ده تومان مواجب ماهیانه دریافت می نمود. سند فوق نامه کابینه ریاست وزرا مبنی بر تاییدی سوابق شغلی رضاخان در فراشخانه دربار سلطنتی می باشد.
در این تصویر برخی از مقامات نظامی ایران به دعوت کشورهای متفقین بعد از جنگ جهانی دوم به هنگام اهدای دسته گل بر قبر سرباز گمنام در فرانسه مشاهده می شوند. حال سوال این است که چه کسی بر سر مزار سربازانی که در جریان اشغال ایران توسط قوای متفقین جان خود را از دست داده بودند، ادای احترام می کند؟
بهشت زهرا، ابن بابویه، مسجد فیروزآبادی و ظهیرالدوله تمام قبرستانهایی است که بسیاری از اهالی ادب این مرز و بوم را در خود جای داده است. در ادامه بدون هیچگونه توضیحی تصاویر مزار شخصیتهایی چون جلال آل احمد، میرزاده عشقی، رهی معیری، فروغ فرخزاد و . . . آمده است:
آمریکا توانست به یاری این اصل برخی از اهداف سیاسی خود را تحقق بخشد. افزایش نفوذ سیاسی از طریق نزدیکی به چهره¬های همسو با سیاستهای آمریکا و انتصاب آنان در پستهای مختلف، کاهش نفوذ شوروی، تغییر نظام سیاسی ایران از طریق کودتا و... از جمله این نتایج است.
برخی معتقدند پذیرش ریاست مجلس اشتباهی بزرگ بود، چرا که آیت الله کاشانی از جایگاه رهبری شجاع و ضد استعمار در حد یک بوروکرات در نگاه مردم تنزل پیدا کرد....
اولین دوره مجلس سنا همزمان با شانزدهمین دوره مجلس شورای ملی در 20 بهمن 1328 در تالار مجلس شورا گشایش یافت اما در سال 1331ش هنگام مبارزات ملی شدن صنعت نفت و قطع روابط سیاسی با انگلیس و همچنین مخالفت مجلس سنا نسبت به انتخاب مجدد مصدق به نخستوزیری و سیاست وی در زمینه نفت، دکتر محمد مصدق درصدد انحلال مجلس سنا برآمد